bg en
default
5 причини да използвате визитна картичка?
10 Ноем. 2022

5 причини да използвате визитна картичка?

Визитките са незаменим бизнес инструмент, който датира още през 15 век. Преди стотици години китайците са използвали „телефонни карти“, за да информират хората, че възнамеряват да ги посетят, а европейските търговци са използвали миниатюрни търговски карти за рекламни цели. Прочетете, за да разберете защо трябва да създадете визитна картичка и на вашата фирма?
 
  1. Визитките създават надежден и професионален имидж.
Наличието на набор от визитни картички показва, че сте подготвени и за Вас е важно да изглеждате, като професионалист, готов да създава контакти. Също така визитната картичка е много по-бърз и лесен начин да запишете данните, които ви трябват, от колкото да извадите и стартирате ръчно въвеждане на мобилно устройство.
  1. Визитните картички са жизненоважен инструмент за работа в мрежа.
Все повече и повече мрежи се случват онлайн. Но това все още не е заменило личното общуване в мрежа, особено когато става въпрос за установяване на дълготрайни взаимоотношения с професионалисти във вашата област. Ето защо е жизненоважно да имате осезаем инструмент, съдържащ най-важната ви информация.

Когато говорите с някого лице в лице, никоя дигитална алтернатива не може да замени акта на физическо връчване на нещо, което да му напомни за срещата. Разбира се, докато визитните картички могат да се изгубят в джоба или чантата им, цифровата информация е още по-лесно да се загуби следа от входящата им кутия или календар. Използването на двата начина за работа в мрежа увеличава шансовете ви да поддържате връзка.
  1. Много хора все още очакват визитна картичка.
Хората очакват да имате визитк!. Неумелото изписване на вашия имейл адрес върху салфетка или лепяща бележка няма да направи най-доброто първо впечатление. В най-лошия случай ще ви маркира като непрофесионалист и неподготвен. С визитни картички можете да обменяте ключова информация с потенциален клиент или връзка за нула време.
  1. Визитките ще вдъхнат живот на вашата марка.
Визитните картички са продължение на вашата марка, независимо дали е лична или бизнес, така че трябва да отделите време, за да се уверите, че вашата карта отговаря на професионалната идентичност на вашата компания. Цветовете на вашата карта трябва да са в съответствие с цветовете, използвани на вашия уебсайт и други рекламни материали. Помислете за шрифтовете, които използвате. Персонализирайте допълнително вашата карта с бизнес лозунг и страхотно персонализирано лого.
  1. Запомнящата се визитна картичка се откроява.
Визитната картичка ще ви помогне да се откроите сред останалите. Еедна стилна, добре проектирана визитна картичка ще се откроява сред купчина от много други, събрани на конференция или търговско изложение.

Понякога партньорите не само запазват вашата карта за себе си; те дори могат да я предадат на други, по-подходящи хора в тяхната мрежа, като по този начин създават възможности за кариера, за които може дори да не сте се сетили.